Miksi ihmeessä Sari Vuoristosta (s. 1964) ei tiedä mitään? Hän on nimittäin kirjoittanut aivan loistavan novellikokoelman nimeltään Säätiedotus merenkulkijoille (2007). Sen nyt ainakin sain selville, että kyseessä on helsinkiläinen nainen, joka on kirjoittanut vielä viisi teosta lisää, viimeisin on Laskettu aika (2009).

Lukemani novellit ovat siitä ihania, että vaikka aiheena on meri (ja rakkaus), myös maakrapu nauttii lukemastaan paljon. Vai mitä sanotte tästä Tyyni-novellin alusta:

"Se on pieni ja sutjakka kaunotar, se lipuu kevyenä kallion taakse ja tulee hetken kuluttua taas näkyviin. Aurinko helottaa korkealta pilvettömältä taivaalta, purje lepattaa hyödyttömänä. Tuulta on aivan liian vähän. Pelkkä ääni kuuluu ensin, kiemeänä häikäisyn keskeltä. Kova ja kylmä ja terävä. Vastakkaisesta suunnasta sukeltaa esiin pikavene, sellainen jyhkeä valkoinen jonka ympärillä pörrää lauma innostuneita miehiä kaikilal venemessuilla. Se ajaa suoraan kohti, ei väistä eikä hiljenna ja ihmiset rannallakin jäävät jo kauhuissaan katsomaan. "

JK. Sana 'tyyni' on mielestäni kauneimpia suomen kielen sanoja.