Paitsi että kumisaappaitani kehuttiin eräänä syyskuisena tiistaina, sain myös hienon palkinnon ja haasteen paljastaa seitsemän asiaa itsestäni. Yritetäänpä.

 

1. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän rakastan lukemista. Voisin tehdä sitä koko ajan, ja oikeastaan teenkin. Kun ruskistan jauhelihaa, luen samalla jotakin pokkaria. Paistinlastan ja kovakantisen kannattelu yhtä aikaa on liian rankkaa puuhaa.

2. Jos olen siipi maassa, luen jostain syystä illalla juuri ennen kuin nukahdan Katja Kallion Elokuvamuistia. Se rauhoittaa ja saa paremmalle tuulelle. Suosikkilukujani kirjassa on Lost in Translation - ja Englantilainen potilas -leffoja käsittelevät luvut.

3. Hävettää tunnustaa, mutta voisin matkustaa todella paljon lentokoneella välittämättä päästöistä. Olenkin yhden naisen matkatoimisto, joka suunnittelee reissua heti, kun edellinen on saatu päätökseen. Ja oikeastaan ennemminkin.

4. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän meikkaan. Nykyään silmämeikiksi riittää yleensä pelkkä ripsari. Jää enemmän aikaa lukemiseen.

5. Olen hieman huono lukemaan klassikoita. Ehkä kotimaisiin tartun helpommin, mutta esimerkiksi itänaapurin kirjallisuus on kertakaikkisen vierasta. Sain seukkauksen alkuaikoina mieheltäni Dostojevskin Kirjoituksia kellarista, ja se on edelleen lukematta, vaikka yritin kuntopyörän päällä sitä lukea.

6. Donna Leonin Guido Brunetti -dekkareissa parasta on ruoka, rikokset ovat sivuseikka - vai tarvittaisiinko niitä yleensä lainkaan?

7. Olen aikamoisen lätkässä Harry Holeen. Hän on parasta, mitä norjalainen kirjallisuus on maailmalle tarjonnut. Pelkään, että Jo Nesbö tappaa hänet muutaman kirjan kuluttua, ja sitten renttupoliiisia ei enää ole.

 Laitan Beautiful Blogger -palkinnon ja haasteen paljastaa seitsemän "salaista asiaa" seuraaville blogeille: Hanna at Home, Hiirulaisen maja, Kaikki mitä rakastin, Päiväkuvitelmia, Syke, Turun Tilda ja Via Liivia.